dissabte, 20 d’agost del 2016

> Resum de ressenyes de “Malsons de gat”



Editorial Hermenaute va publicar “Malsons de gat” tot coincidint amb la Diada de Sant Jordi d’enguany. El llibre, un recull de relats de gènere escrit a dos, quatre i sis mans entre Patrícia Muñiz, Igor Kutuzov i jo mateix ha tingut, en aquests pocs mesos de vida, el seu recorregut de presentacions i, ara, coincidint amb la parada vacacional i abans de reprendre les presentacions a la tardor aprofito per recollir en una sola entrada en el blog les ressenyes que han aparegut per tal que us pugueu feu una idea de per on van les coses a “Malsons de gat”.



La vida breu” és el blog literari de Mercè Bagaria (autora, correctora, agitadora cultural, coordinadora literària i també prologuista de “Malsons de gat”). Seva va ser la primera ressenya que és va publicar un 28 d’abril, on donava pistes de per on transita el recull:

«Hi ha portes que s’obren a l’infern, dimonis que troben aixopluc en pobles remots, abismes insondables, llocs on regna la foscor més absoluta, com si la foscor, l’ambient llòbrec i tenebrós, propiciés la raó de ser dels relats: els malsons».

En aquest ENLLAÇ la ressenya completa.



A "El blog de Jordi Cervera"”, el periodista (Catalunya Ràdio, 3/24) ressenyava el 13 de maig dos dels últims llibres publicats per Hermenaute: “Momias y embalsamados” i “Malsons de gat”. Del nostre llibre es podia llegir:

«Kutuzov, Oset i Muñiz han fet bé els deures i han travat un recull molt treballat i amb ambicions que podria ser el punt d’arrencada des d’on anar edificant el gènere a casa nostra, donant-li nova volada i obrint portes que haurien de contribuir a fer-lo més eclèctic, més actiu i més exportable».

En aquest ENLLAÇ la ressenya completa.



El 28 de maig, "Les rades grises", el blog del periodista Raul Maigi (El Punt, Avui), reflexionava sobre el to i les atmosferes del recull:

«Els autors comparteixen el gust pels espais tenebrosos i les situacions angoixants, fins i tot desagradables, en escenaris que es torcen molt sovint per passions viscerals com la violència, l’ànsia de poder, l’ambició desmesurada, la cobdícia, etc».

En aquest ENLLAÇ la ressenya completa.



"La màgia de les lletres" és el blog de l’Edgar Cotés (microrelataire i estudiant de traducció i interpretació). Edgar ressenyava el llibre el 10 de juny resumint-lo amb aquestes paraules:

«Un recull de contes plagat de referències literàries, musicals i cinematogràfiques que satisfaran tant al lector més friqui com al que està menys experimentat en aquests temes».

En aquest ENLLAÇ la ressenya completa.



Les quatre il·lustracions que acompanyen aquesta entrada del blog són autoria de l’il·lustrador i artista de videojocs Hector Jenz.