dimecres, 17 d’agost del 2016

> Què és això del Club de lectura Chronos?



El Club de Lectura Chronos és un club de lectura dedicat al fantàstic (horror, ciència-ficció i fantasia). Encara no ha fet el mes de vida i els seus impulsors són Víctor Blanco (editor a Ronin Literario) i Gonzalo Rodríguez (llibreter a llibreria Chronos). Gonzalo també és el moderador del club.
La intenció del club es proposar lectures de gènere, ja siguin novetats editorials, clàssics o llibres que hagin tingut un cert recorregut tot i que no gaudeixin d’un reconeixement massiu.



La reunió on ens vam conèixer els integrants del club es va celebrar el passat 29 de juliol amb un gran èxit donat que vam coincidir més de vint persones desitjoses de participar en aquesta aventura per tal de poder comentar i intercanviar criteris i punts de vista al voltant d’una mateixa obra. Un altre punt a favor de la iniciativa va ser comprovar que molts dels presents són de fora de la ciutat de Barcelona.
La intenció dels organitzadors és la de poder reunir-nos un cop cada sis setmanes per tal de debatre sobre l’obra proposada, que s’escull entre el llibre més votat per tots els participants. El primer debat tindrà lloc la primera quinzena de setembre.
El club ha obert a Twitter un fil per anar deixant impressions amb l’etiqueta #ClubLecturaChronos
L’escriptor Pau Varela també dedica una de les seccions del seu blog al Club de lectura Chronos: Elastronautaimposible



El llibre que inicia les lectures del club és “Elantris” de l’autor nord-americà Brandon Sanderson, que es va fer famós per rebre l’encàrrec de tancar “La rueda del Tiempo”, el cicle de novel·les de Robert Jordan que va quedar inacabat quan aquest va morir.



“Elantris” es va publicar originalment l’any 2005, tot i que la versió del llibre que jo he adquirit és la que pertany a la celebració del dècim aniversari de la novel·la, publicada en la col·lecció “Nova” de “Ediciones b”.

El més fàcil seria incloure “Elantris” en la categoria de fantasia èpica però si alguna cosa caracteritza a Sanderson és la de no cenyir-se a les normes i clixés del gènere. A “Elantris” trobarem molta màgia sí, però també intrigues polítiques, maquinacions i contra maquinacions per desestabilitzar governs, lluites arribistes de les classes dominants, intrigues de palau, creuades religioses per fer prevaler la pròpia fe i fer desaparèixer la del contrari i un gran secret, una devastació que fa perillar el fràgil equilibri de les nacions que componen aquest món. En definitiva, vuit-centes pàgines (dividides en tres parts) per desvetllar el destí dels personatges d’aquesta novel·la auto conclusiva.
Així doncs aquest mes d’agost toca lectura de fantasia. A finals de setembre penjaré les meves impressions sobre “Elantris” i el resultat de la segona trobada del club a Chronos.