dilluns, 21 d’abril del 2014

> Contrapunt Poètic dedicat al microrelat

El passat 03 d’abril, a l’auditori de l’Aula de Música de Sant Feliu, es va celebrar l’espectacle del Contrapunt Poètic que, com cada dijous, organitzen i coordinen Marta Pérez i Lourdes Borrell, aquest cop, dedicat a la literatura de microficció amb acompanyament musical i actuacions de titelles.

Per començar vaig presentar una selecció de microrelats de “Paràsits Mentals” amb l’acompanyament de les composicions musicals de Núria Claverol i Català.

Tot seguit, Jordi Masó i Rahola va presentar el seu nou recull: “Les Mil i Una”, intercalant diverses interpretacions al piano. “Les Mil i Una”, el tercer recull de microrelats de l’autor, conté cent contes breus i microficcions que traspuen l’ironia i humor a que ens té acostumats en Jordi. Un volum publicat per l’ARC (Associació de Relataires en Català), presentat fa poques setmanes a Martorell, i que podeu adquirir aquí.


L'Aula de Música

I ja per tancar l'acte, Marta Pérez Sierra, acompanyada per Joan Opí i Pere Cabaret, va presentar el seu últim llibre: “Bavastells”. La lectura d’alguns dels microrelats d’aquest llibre es completava amb l’espectacle de titelles que ens va oferir en Pere Cabaret.
“Bavastells”, amb il·lustracions de Pitu Álvarez i pròleg de Paloma Cordón s’ha publicat amb l’editorial Walrus. El recull va ser escollit guanyador del trenta-cinquè Concurs Literari de Narració Curta de Sant Hilari de Sacalm i va ser presentat tot just una setmana abans al taller de marionetes Travi a Barcelona. El llibre conté cinquanta microrelats inspirats en els titelles del citat taller que, cobren vida, moguts pels subtils fils literaris de la Marta, orfebre que trena petites històries que es mostren en un teatre d’ombres i llums, de rialles i plors.
El llibre el podeu adquirir aquí.


Targetó del Contrapunt Poètic

El reportatge fotogràfic de l’acte, autoria de la Núria Claverol i Català el podeu veure aquí.

I aquí podeu veure el reportatge que va fer Xip Tv de l’esdeveniment: